Media update (NL)

De reden voor de tijdelijke onderbreking is dat Air Belgium werd geconfronteerd met een belangrijke commerciële partner die de contractuele afspraken, zowel op het vlak van tarieven als bezettingsgraad, niet respecteert. Daarom kan Air Belgium zijn oorspronkelijke winterprogramma niet uitvoeren zonder zijn financiële positie in gevaar te brengen. De onderhandelingen duurden enkele weken, maar aan de vooravond van het nieuwe seizoen, en door gebrek aan vertrouwen in de partner, wil Air Belgium niet het risico lopen om vanuit een nog complexere situatie te moeten opereren.

Tijdens de tijdelijke onderbreking blijft Air Belgium in dienst van andere luchtvaartmaatschappijen vliegen en focust het op de lancering van nieuwe verbindingen naar het Chinese Vasteland, waaronder Zhengzhou. Air Belgium houdt vast aan zijn plannen voor verdere groei. De tijdelijke onderbreking heeft geen gevolgen voor de medewerkers van Air Belgium. Sterker nog, het aanwerven van nieuwe medewerkers blijft verdergaan om te kunnen blijven voldoen aan de marktvraag en om de groeiplannen te verwezenlijken.

Air Belgium benadrukt dat de vluchten vanaf Brussels Charleroi Airport niet ter discussie staan. Massale feedback bewijst dat klantentevredenheid en comfort van de passagiers hoog scoren. De strategie om te opereren vanaf Brussels Charleroi Airport blijft dus onveranderd.

Het spreekt voor zich dat Air Belgium individueel contact opneemt met passagiers die al een vlucht hebben geboekt tijdens de onderbreking. Zo bezorgt het hen een oplossing op maat.